2020. december 29., kedd

ÚJRA AZ ÜVEGHEGYEKEN JÁRVA

Szép gyermekkor csodás álmai a mesék. Mindig akad idő beutazni a táltos paripa hátán az Óperenciás tengert, meg tündérek, angyalok, hős királyfiak, vad sárkányok, sunyi manók, beszélő állati csodák, hegyek-völgyek és tengerek titokzatos tájait.


Szépséges Hargita

A mesélő mindig boldogan vezetett oda minket, amikor még gyerekek voltunk, ahol még a madár sem járt. Ha ilyen szép nagyra megnőttünk ideje mesélőkké váljunk. Mindazok a mesék egykoron valósággá váltak lelkünkben, és szívünk mélyén ott mocorgott az izgalom, hogy győzzön a jó és a szép. Adjunk rá lehetőséget, hogy mindez megtörténjen, mert ha mesélni tudunk, jobban el tudjuk mondani, miként szeretjük gyerekeinket. Még egyszer érdemes kitekinteni az ablakon, vagy addig, amíg újra látni fogjuk azt, amitől életünk több, mint puszta földön járás. Mert túl a ház ablakán át, ott vannak a jéghegyek, az üveghegyek, amelyet először mi kell újra megmásszunk, hogy megértsük mennyire érdemes erőt meríteni a végtelen képzelőerőből. Tudni fogjuk, hogy mi vagyunk e titkos tájak igazi kalauzai - angyalkáink kísérői, mert mi valaha átléptük ezt a határt, s nekünk van kulcsunk hozzá, hogy betekintéssel bizonyosságot nyerjenek a még be nem avatottak, hogy valóban biztonságban vannak, s bármikor hozzánk jöhetnek, mert mi megvédjük őket a tengernyi gonosztól, akik úgy mellékesen elnyerik méltó büntetésüket, és átsegítjük az üveghegyek túlsó oldalára, ahol meglelik az igazi boldogságot. Azután már önmaguk boldogulhatnak, ha már ők is megértik a nyílt titkot, hogy mesélőkké váljanak.

2005.

Fenyőszegi úr merész üzenete


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Segítség a Székelyháti rengetegben

Székelyháti erdő tisztása A Székelyháti erdő lakói már régóta elég jól megvoltak egymással. Néha becsúszott egy-két vitatkozás, ...