2024. július 23., kedd

Laza Hófehérke és a többiek


A Bice-Bóca társulat és kísérőiknek a közösen kitalált története

Összegyúrtam változata...

Olvasok

Egyszer volt hol nem volt, de azért mégis volt egy cuki kis hófehérke. Bőre olyan volt, akár a hó, de hála a barnító krémnek, meg a szolinak ámulatba ejtő barna színe lett. Ő maga karcsú volt. Ügyelt, hogy olyan ételeket egyen, amitől ragyogó lesz. Sokat mosolygott, dalolgatott a madárkákkal, tücskökkel, békákkal. Közben szemkápráztató pillangókat kergetett. Ezt a gonosz mostohája, a királyné nem bírta. Pedig ő a jól nézel ki korban lépett… Mint tudjuk van a gyerekkor, fiatalkor és a jól nézel ki kor. Sajnos nem elégedett meg magával, s addig plasztikáztatta, módosítgatta a pofikáját, hogy boszison kezdett kinézni. Ezért irigy lett a menő leányára. Mondhatni a guta majdnem megütötte.

Hófehérkéről elmélkedek

A vadász elmenekítette Hófehérkét az erdőbe. Ott talált rá a törpék házára. A törpék dolgozni voltak. Ő pedig mindenhez hozzámatatott. A törpék először azt hitték szörny járt a házba. Amikor rátaláltak egyből befogadták, mert menő csajjal együtt lenni jó. Főztek, sütöttek, mostak rá. Még a tiarát is kifényezték neki. Hófehérke pedig cukin menősködve csirikolt a madárkákkal. A boszi mostohája megtudta, hogy hol van, s csellel visszahurcolta a palotába. Hófehérkét pedig bűvös varázzsal elaltatta.

A pánikba esett Hófehérkét alig tudja tartani a vadász (Kinga)...

A törpék elindultak Hófehérke kiszabadítására. Amit eppeg a bányába találtak, vitték magukkal. Csákányt, lapátot, ásót, talicskát és bilit. A talicskába végül Kuka heppent belé, s kezébe vette a bilit. Lássuk be, ha még gazdagság is volt benne, a boszihoz vágva teljes siker lett volna. Tudor irányította a csapatot. Vidor vigyorgott, mint egy birsalma. Morgó nem tudta kezelni a helyzetet, zsummogott rendesen. Szundit kellett támogatni. Erre a feladatra Szende volt megbízva. Hapci üvöltve prüszkölt, csak amúgy spriccelt szanaszét a szájából kijövő. Tehát erősen foglaltnak bizonyult. 

Hófehérke "mostohája"

Még a nap fenn volt az égen mikor megérkeztek a palota udvarára. Mivel féltek a boszitól felmásztak a csűrbe. Ott a hiúba leskelődtek. Egyszer csak Kuka észrevette a boszit, a gonoszságot. Tudor, Morgó és Kuka úgy gondolták, hogy belopóznak a palotába. Elindultak a fegyvereikkel. Lapát, ásó és bili. Másnapos szemkarikákkal tápászkodott fel a gonosz királynő. Haját ki tudja mikor fésültette meg. A koronája csak lógott a fejin. Kuka forgolódott körbe-kereken, s szembe találta magát a boszival. Ijedtében befosott. Lett nagy büdösség. Gyorsan elszaladt peluscserére. A boszi majdnem belehalt. Gyorsan kinyitotta az útjába kerülő ablakokat. Addig Tudor és Morgó erősen igyekezve megkeresték Hófehérkét. Az meg horkolt, hogy a macska rúgja meg! Egyszer csak látják, hogy valaki kötélen mászik fel, s hát a Lófarkú herceg volt az. A nevét onnan kapta, hogy Lófarokban hordotta a séróját. Ő is csúcs volt, ahogy kinézett, de nem az ablakon. Pont fixre talált Hófehérkével. A Lófarkú herceg a két útjába kerülő törpét kézháttal félrehatotta, s ott is termett az alvó szépségnél. Hófehérkének a sminkje tökéletes volt. Tikk-takkot kapott be, hogy lehelete friss legyen. Készen állt arra, hogyha jönne valaki, finoman lehelje szembe. Lófarkú herceg megcuppantotta Hófehérkét. Az felébredt, de majdnem elájult, hogy a legjobb pasit fogta ki.

Kuka visszaérve tisztába tette magát, de elfelejtette mit akar, nekifogott keresztrejtvényt fejteni. Elég jól tekerte, mikor nagy zajra lett figyelmes. A banya nekifogott az éneklésnek. Táncba kezdett mindenki, aki hallotta a baresz zenét. S így derült ki, hogy a banya nem is gonosz, csak hát kicsit feszült lett az újabb fellépése miatt. Igazából egy igazi rockanya volt, azért hasonlított a boszira. Nem es volt irigy a menő leányára. Hófehérke szeretett túlozni. Mondjuk az arcformálás az színigaz volt. Mán beszéltem róla milyenre sikeredett…

Ájuldozós Hófehérke

A vadász is meg akarta szerezni Hófehérkét, de mivel lecsúszott róla gondolta a mostoháját megnyeri maga számára. Ezért beállt ő is a rock bandába basszusgitárosnak.

Mikor kiderült az igazság, a törpék, a vadász, s még aki ott volt segítettek az újabb mostoha-féle koncerthez. A törpék háttér-vokáloztak. Morgónak jól állt a morgás. Hapci csak akkor nézett a nap felé, amikor ordítva belé kellett lépjen a dalba. Kuka kikukázta a bilit, s fejére húzta. Durván vagány volt! Hófehérke és a lófarkú herceg, mint előzenekar három modern számot nyekergett el. A közönség veszettül bírta. Ebben az őrületes hangulatban kezdődött el Mostoha nagy koncertje! Egyszer aki bírt mozogni, nemcsak rongyot rázott, hanem tépett is.


Hófehérke a "Lófarkú herceggel"

Itt a vége, menj a Mostoha koncertjére!!!


A képeket Bajcsi Barna készítette a Bice-Bóca csapat negyedik évzáró ünnepségén.

Fenyőszegi B. Levente


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Segítség a Székelyháti rengetegben

Székelyháti erdő tisztása A Székelyháti erdő lakói már régóta elég jól megvoltak egymással. Néha becsúszott egy-két vitatkozás, ...